пʼятниця, 12 січня 2018 р.

Щедрий вечір, добрий вечір, добрим людям на здоров'я!

              Щедрий вечір, добрий вечір, добрим людям на здоров'я!

             
           Історично склалося так, що Новий рік у нас відзначається двічі: 1 січня за новим григоріанським календарем, і через два тижні – за старим, юліанським стилем. 14 січня – день пам’яті св. Василія Великого, архієпископа, який проповідував вчення Ісуса Христа і користувався

великою повагою серед віруючих. Українці шанують чесноти святого і увічнили його ім’я в щедрівці  такими словами: «А що другий празник – святого Василія! Радуйся, ой радуйся, земле, син Божий народився!».

     Споконвіку, напередодні старого Нового року, за давньою народною традицією, справляють Щедрий Вечір – веселе українське свято з обрядами, забавами, багатою кутею, ковбасами, пирогами, варениками, млинцями. На Щедрий Вечір, тобто в ніч під старий Новий рік, традиційно  ходили гурти ряджених – молодіжні ватаги, які щедрували й водили «Маланку». 

        Ось і вихованці нашого Центру на чолі з досвідченими та творчими керівниками гурткової роботи Люлько А.В., Тищенко О.П., Коновцем С.Г. підготували незвичайне, цікаве, веселе дійство " Щедрий вечір, добрий вечір, добрим людям на здоров'я!" 
       Діти співали щедрівки, декламували побажальні вірші, танювали український танок, "ловили козу". Їхні щирі слова сповнювали душі вірою й надією на краще, їхній веселий настрій подарував нам незабутні хвилини радості та гарного настрою. Дякуємо Вам, наші любі вихованці, наші педагоги за подаровані щасливі миті! 






Немає коментарів:

Дописати коментар