понеділок, 17 вересня 2018 р.

Перша сходинка до "Країни знань".


Перша сходинка до «Країни знань».
Готовність дошкільника до навчання у школі – це важливий крок у доросле життя, і від того, яким він буде, залежить здатність дитини адаптуватися до нових умов і реалізувати власні потенційні можливості.  
Ріпкинський районний Центр дитячої та юнацької творчості як комплексний заклад окрім позашкільної освіти забезпечує дошкільною тих дітей, які за певних обставин не можуть відвідувати заклади дошкільної освіти. Майже за 20 років існування школи раннього розвитку дитини дошкільного віку «Малятко»  її відвідувало близько 1,5 тисячі дітей. Це дало можливість охопити навчанням бл. 500 маленьких ріпкинців та, що дуже важливо, до тисячі дітей, які проживають у сільській місцевості. У 2018-2019 навчальному році відкрито 5 груп, які буде відвідувати 52 дітей віком 4-5 років, з них 32 на базі сільських шкіл: Вербицької, Олешнянської та Новояриловицької. 17 вересня 2018 року двері Центру гостинно відкрилися для маленьких вихованців, які завітали на перші заняття.






Головним завданням шкіл раннього розвитку дитини дошкільного вікує формування активно-пізнавального ставлення дитини до навколишнього світу через розвивальний і виховний аспекти розумового виховання, через розвиток інтелектуальних почуттів та вміння суспільної взаємодії. Мета школи раннього розвитку – загальний розвиток малюка, підготовка його до шкільного навчання. 
У  нашому закладі створені всі необхідні умови для підготовки дитини до подальшого навчання в школі, а саме: для ігрової та навчально-виховної діяльності, розвитку логічного мислення, дрібної моторики руки, повноцінного фізичного та психічного розвитку, розвитку музичних, хореографічних  та інших творчих здібностей дитини.
Педагоги-позашкільники при підготовці старших дошкільнят до навчання в школі велику увагу приділяють не лише формуванню спеціальних умінь, таких як мовленнєвих, логіко-математичних, а найголовніше – створюють для дитини умови для формування здатності емоційно реагувати на навколишній світ, міркувати, планувати власну діяльність, доводити роботу до кінця, що є найважливішими чинниками у формуванні успішної навчальної діяльності.    


При надійній підтримці досвідчених педагогів, люблячих, уважних батьків дитина зробить ще один крок уперед у своєму розвитку – крок до Нової української школи.

Немає коментарів:

Дописати коментар